Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Rendben
preloader background
preloader hu preloader en
A Littke Látogatóközpont Pécsett a belváros szívében, a világörökség részét képező Szent István téren található, a pécsi Dóm szomszédságában.

 

A Littke Palace azért jött létre Pécsett, hogy az ország legrégebbi pezsgőjének történetét továbbírja, szem előtt tartva a több mint százhatvan éves hagyományt és a gyökereket, a tradicionális pezsgőgyártást megtartva és továbbfejlesztve a kor igényeinek megfelelően, valamint figyelembe véve a hely adottságait, olyan európai brandet hozva létre a Littke Palace névvel, mely mind a termékeiben (bor és pezsgő), mind a szolgáltatásaiban (konferenciaterem, borkóstolás, pezsgőgyár látogatás) a jövőbe mutatva méltán hordozza magában a Littke család és a Littke pezsgő minden eleganciáját és minőségét.

 

A Littke látogatóközpont 2017-ben nyitotta meg kapuit, olyan többféle európai minőségű, magas szintű szolgáltatással várva látogatóit, mint a konferenciaterem, különterem vagy rendezvényterem, ahol akár szakértő (sommelier) által vezetett borkóstolásra is lehetőség van, vagy a 2 km hosszú pincelátogatás, illetve a Littke termékeit bemutató pezsgő- és borshop.

 

A jelenlegi svéd tulajdonos (1996 óta Stefan Csaszar) a pezsgőház épületén belül is profilváltásba kezdett, melynek során a Littke család által létrehozott épületet is részben átépítette. A „Littke-épület”-et semmiféle átalakítás nem érte 1996-ig, amelyet azóta Stefan Csaszar korhűen berendezett, valamint az alagsorban egy exkluzív éttermet hozott létre.

 

Az egykori „Littke-udvar”, mely 1996-ban fedett térré lett átalakítva, mára már a város egyik legmodernebb, minden igényt kielégítő, exkluzív konferenciatermévé változott át.

 

 

 

 

Az 1972-ben a Villány és Mecsekaljai Borgazdaság által épített és Szigetvári János Ybl-díjas építész által tervezett épületszárnyban a közeljövőben várhatóan egy 25 szobás, szintén prémium minőségű szálloda fog elkészülni.

 

A látogatóközpontban a konferenciaterem mellett egy különterem és több kisebb tárgyaló is található. A borkóstoló terem rendezvények, üzleti találkozók lebonyolítására alkalmas, a tárgyalók pedig a konferenciák utáni/előtti üzleti megbeszélésekre adnak lehetőséget.

 

 

 

 

Az épület alatt található egy 2 km hosszú, 5 szintes pincerendszer, mely a látogatóközpont legnépszerűbb része, amely túravezetővel tekinthető meg – természetesen idegen nyelven is kalauzolva a látogatókat.

 

 

 

 

Mivel a pezsgő és a bor maradt a „Littke” Pezsgőház Kft. fő terméke, ezért a prémium minőségű pezsgőknek és boroknak létrehoztunk egy pezsgő- és borszaküzletet az épületen belül, ahol minden termékünket meg lehet vásárolni, és amelynek kínálatát kiegészítik a Cezar pincészet borai, pálinkái, párlatai, olajai, ecetei és hasonló egyedi készítésű termékei.

 

 

 

 

Ezen sok profil és szolgáltatás mellett mégis a pezsgőgyártás maradt a legfontosabb érték, melynek nagy részét – a legtöbb munkafolyamatot és az alapanyag termesztését is – a zalai borvidékre vittük át, ahonnan a saját termelésű szőlőből tradicionális módszerrel készült pezsgő alapanyag Pécsre érkezik, hogy végső formáját a Littke pezsgőmanufaktúra keretei között nyerje el.

 

Nem véletlenül választottuk cégünk logójának – a Littke márka alapjának – a családi címert, mivel ez a szimbólum hordozza azt a történetiséget és eleganciát, melyre építve a Littke márka minden erőssége és minősége szervesen és töretlenül tovább vihető, a pezsgő hagyományát tiszteletben tartva és mégis megújítva, a 21. századba.

Letöltések

  • Interaktív bemutatkozó

    pdf

    Letöltés
  • Trebbin Ágost - Fejezetek a pécsi Littke család történetéből

    pdf

    Letöltés

Hírek

összes hír

Időpontfoglalás

Kérjük, adja meg nevét és e-mail-címét, valamint válasszon időpontot!