Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Rendben
preloader background
preloader hu preloader en

Balzsamecetek

 

A balzsamecetet elsősorban saláták, húsok, gyümölcsök vagy akár a vaníliafagylalt ízének fokozására ajánlják a szakértők, de a nemes ecet rajongói Itália-szerte aperitifként vagy egy kiadós étkezés után digestiveként is legurítanak belőle egy-egy kupicával.

 

A csúcsgasztronómiában nagy divatja van a balzsamecetnek, de a hétköznapi ételeket is ünnepivé varázsolja. Krumpli-, bab- vagy lencsefőzelékre pár csepp, és máris gasztronómiai kalanddá válik egy egyszerű ebéd. A húsok, különösen a vadak mellett fantasztikus ízharmóniákat produkál. Gyümölcsök közül az eper, banán, őszibarack és alma a legjobb partnere. A paradicsom elképzelhetetlen nélküle. Balzsamecet, szőlőmagolaj, paradicsom, bazsalikom és egy jófajta kenyér, ez az olasz kulinária alapja.

 

Jó védelmet nyújtanak szívbetegségek vagy akár a rák ellen is. Az öregedés folyamatát is lassíthatják.

 

Az ecet nemcsak ízletesebbé tesz bizonyos ételeket, hanem fontos vitamin-, ásványianyag-, aminosav- és enzimforrás, mindemellett egy sor gyógyító hatás tulajdonítható neki. Felhasználhatók saláták ízesítéséhez, mediterrán jellegű öntetek, húspácok készítésénél, de akár édességet, fagylaltokat is különlegessé tehetünk néhány csepp balzsamecettel.

 

  • Natúr vörös balzsamecet
  • Aszalt fügén érlelt vörös balzsamecet
  • 20% akácmézet tartalmazó vörös balzsamecet
  • Aszalt sárgabarackon érlelt fehér balzsamecet
  • Narancshéjon érlelt fehér balzsamecet

 

 

Hírek

összes hír

Időpontfoglalás

Kérjük, adja meg nevét és e-mail-címét, valamint válasszon időpontot!