Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Rendben
preloader background
preloader hu preloader en

Balzsamecetek

 

A balzsamecetet elsősorban saláták, húsok, gyümölcsök vagy akár a vaníliafagylalt ízének fokozására ajánlják a szakértők, de a nemes ecet rajongói Itália-szerte aperitifként vagy egy kiadós étkezés után digestiveként is legurítanak belőle egy-egy kupicával.

 

A csúcsgasztronómiában nagy divatja van a balzsamecetnek, de a hétköznapi ételeket is ünnepivé varázsolja. Krumpli-, bab- vagy lencsefőzelékre pár csepp, és máris gasztronómiai kalanddá válik egy egyszerű ebéd. A húsok, különösen a vadak mellett fantasztikus ízharmóniákat produkál. Gyümölcsök közül az eper, banán, őszibarack és alma a legjobb partnere. A paradicsom elképzelhetetlen nélküle. Balzsamecet, szőlőmagolaj, paradicsom, bazsalikom és egy jófajta kenyér, ez az olasz kulinária alapja.

 

Jó védelmet nyújtanak szívbetegségek vagy akár a rák ellen is. Az öregedés folyamatát is lassíthatják.

 

Az ecet nemcsak ízletesebbé tesz bizonyos ételeket, hanem fontos vitamin-, ásványianyag-, aminosav- és enzimforrás, mindemellett egy sor gyógyító hatás tulajdonítható neki. Felhasználhatók saláták ízesítéséhez, mediterrán jellegű öntetek, húspácok készítésénél, de akár édességet, fagylaltokat is különlegessé tehetünk néhány csepp balzsamecettel.

 

  • Natúr vörös balzsamecet
  • Aszalt fügén érlelt vörös balzsamecet
  • 20% akácmézet tartalmazó vörös balzsamecet
  • Aszalt sárgabarackon érlelt fehér balzsamecet
  • Narancshéjon érlelt fehér balzsamecet

 

 

 

 

Szőlőmagolajok

 

A szőlőmagolajat már évszázadokkal ezelőtt ismerték és használták Európa szőlőtermesztő országaiban. I. Miksa magyar király állítólag olyan értékesnek tartotta, hogy előállítása 1596-ig császári monopólium volt.

 

A szőlőmagolaj pozitív tulajdonságait hosszan lehetne sorolni. Ezek közül csak néhány valóban meggyőző tény: megerősíti a vérereket és a hajszálerek falait, ezáltal is csökkentve a trombózisveszélyt. Javítja a látást, megelőzheti a szürke hályog kialakulását. Magas antioxidáns hatása van: megvédi a sejtek genetikai anyagát a káros hatásoktól, csökkenti a rák kialakulásának esélyét. A férfiaknak prosztataproblémák és impotencia esetén, a nőknek a változó kor alatt érdemes szőlőmagolajra váltaniuk. Állítólag még az agyér-elmeszesedésben szenvedők emlékezetét is javíthatja. Gyulladásgátló hatású, erősíti a szervezet stressz-ellenálló képességét, és a varázsmondat: csökkenti az öregedési folyamatokat! 

 

Belsőleg ajánlott naponta fogyasztani: együnk meg mindennap egy teáskanállal vagy egy kávéskanállal belőle, de használhatjuk saláták készítésénél, és főzhetünk-süthetünk is vele. Ez utóbbi azért is ajánlatos, mert ízét például 200 fokos hőmérsékletig megtartja anélkül, hogy megzavarná a vele készült ételek ízét. Füstpontja 250 fok körül van, ami az egyik  legmagasabb, így a magasabb hőmérsékleten sütött ételeknél sem keletkezik káros égéstermék. Ráadásul sokkal kevesebbet kell belőle használni, mint más olajokból, így kompenzálhatjuk azt az összeget, amit amúgy a kasszánál hagyunk. A szőlőmagolaj az egészséget és a szépséget nemcsak belsőleg, hanem külsőleg is megőrzi. Speciális  tulajdonsága, hogy képes regenerálni a szövetekben lévő kollagént, így megelőzhető vele a korai öregedés, használatával simább és rugalmasabb marad a bőr – masszázsoknál előszeretettel alkalmazzák. Mivel nagyon könnyen és gyorsan felszívódik, száraz bőr ápolására nagyon ajánlják. Fürdés után kenjük be magunkat vele és körülbelül 20 percig hagyjuk hatni, ezután pedig mossuk le langyos vízzel. A szőlőmag olaja bizonyítottan erősíti a hajhagymákat.

 

Először a világhírű Nobel-díjas tudós, dr. Szentgyörgyi Albert, írta le még 1936-ban a szőlőmag emberi szervezetre gyakorolt kedvező hatásait, tulajdonságait. Ő jelentette ki azt is, hogy ez az anyag tartalmazza az egyik legtöbb természetes antioxidánst.

 

Kínálatunkban az első helyen a 100%-ban vörös szőlőmagból hidegen préselt szőlőmagolaj található. Ezen túl a saláták ízesítéséhez, húsok, halak sütéséhez ajánlott olajkeverék (GIOLIO OIL), amely 50% hidegen sajtolt szőlőmagolajat, 25% kukoricacsíra-olajat, 25% napraforgóolajat tartalmaz. Valamint ennek fokhagymás, petrezselymes ízesítéssel, és csilis grill ízesítéssel készített változata. Különlegesség a Francia Salátaöntet, amely 70% GIOLIO OIL olajkeveréket, 30% natúr vörös balzsamecetet tartalmaz, ezért felhasználási lehetősége magába foglalja mindkét termékcsalád ajánlatát.

 

  • Natúr szőlőmagolaj
  • GIOLIO OIL natúr étolaj
  • GIOLIO OIL fokhagymás étolaj
  • GIOLIO OIL chilis étolaj
  • Francia salátaöntet

 

 

Hírek

összes hír

Időpontfoglalás

Kérjük, adja meg nevét és e-mail-címét, valamint válasszon időpontot!