Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Rendben
preloader background
preloader hu preloader en

Littke pezsgők

 

A Littke Pezsgő tradicionális technológiával (Méthode Traditionnelle) készült magyar pezsgő, mely az ország egyik legrégibb pezsgőmárkájának hagyományát követi.

 

A pezsgőkészítés hagyományai a 19. század közepéig nyúlnak vissza Magyarországon. A Littke Lőrinc által Pécsett alapított, több mint 150 éves pezsgőpince 2 kilométer hosszan kanyarog a történelmi belváros alatt. Itt készülnek ma is a prémium kategóriás pezsgők, a Littke brut és a Littke rosé brut.

 

 

Littke Brut – Brut Sparkling Wine (0,75 l)

 

Pinot Blanc és Chardonnay alapanyagból készült brut kategóriájú pezsgő.

 

Az alapborok kiváló savtartalommal alacsony alkohollal és primer gyümölcsösséggel bíró aromatikával rendelkeztek. Az alapbor cuvée-hez tirázslikőrt adtunk, melyből a második fermentáció melléktermékeként alkohol és szén-dioxid került a palackba. Tehát a klasszikus champagne eljárást alkalmaztuk, palackban végbemenő másoderjedés és érlelés. Ennek során harmonikus autolízises ízjegyek fedezhetők fel kóstolás során a pezsgőben, melyek mellett a friss gyümölcs jelleg vezető szál marad és teszi a finom buborékszerkezettel frissítő, üde nyeletű tétellé ezt a pezsgőt.

 

A 2018-as év tavaszán degorzsáltuk és degorzsáljuk folyamatosan, illetve öltöztetjük - a Littke címert is magában foglaló etikettjével - fel.

 

Fogyasztása aperitifként, illetve ételek mellé is ajánlott. Kiváló kisérője tengeri alapanyagokat tartalmazó előételeknek, de a nem túl markáns fehér húsú ételek és saláták üde kísérőjeként is jól működik. Fogyasztását 5-7 C°-on ajánljuk.

 

 

Littke Rosé Brut – Brut Rosé (0,75 l)

 

Rosé pezsgőnk alapanyagát a Nagyrada fölé magasodó Szelemi-hegyről szüreteltük.

 

Az itt található közel 100 hektáros birtokrendszer adja borászatunk alapanyagait. A pezsgő alapborát a 2015-ös évjárat szüretéből származó Pinot Noir fajtából nyertük. Mint a fehér esetében, itt is külön pezsgőre szüretelés történt. Ennek során egy élénk savszerkezetű, érett, nem magas tannintartalmú tétel került palackba. Másoderjedése és érlelése is palackban ment végbe, melynek eredményeként 2 éves érési periódust követően 5,2 g/l cukortartalmú brut pezsgőként kerül forgalomba. Eleganciáját a palackérlelési jegyek és a szőlőfajtából nyert piros bogyós gyümölcsjegyek ötvözete együttesen biztosítja.

 

Fogyasztása napszakfüggetlen, tökéletes kezdése és zárása lehet a napnak. Étkezést megelőző italként vagy a menühöz párosított italsorba is beemelhető.

 

 

 

 

 

 

 

Cezar pezsgő

 

Cezar Nyerspezsgő – 1996 Brut-Natur (0,75 l)

 

A tétel 96’-os évjáratú chardonnay alapboron nyugszik.

 

A pincerendszerben történt hosszas érlelése során, az élesztő-autolízisnek köszönhetően nemes élesztő zamattal gazdagodik a pezsgő. A degorzsálási folyamat 2010-ben zajlott le. 

 

 

Hírek

összes hír

Időpontfoglalás

Kérjük, adja meg nevét és e-mail-címét, valamint válasszon időpontot!