Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Rendben
preloader background
preloader hu preloader en

Littke vörösborok

 

Prémium minőségű Littke vörösborok barrique hordóban, illetve olasz amforában érlelt, válogatott szőlőből készült, zalai oltalom alatt álló eredetmegjelölésű vörösborok. 

 

Különleges érlelési technikával is készülnek vörösborok a Littke pincészetben - Toscanából importált amforában történik az érlelésük, amely módszer a jelenleg divatos vegyszermentesebb, eredetibb, ősibb borkészítési trendekbe jól beleillik. A hordóval szemben ugyanis kevesebb ízanyag kerül az érlelés során a borba. Így jó alternatíva azoknak, akik természetes edényben szeretnék érlelni boraikat, de nem akarják, hogy túl fás legyen (a túl sokáig új fahordóban tartott bor jellegzetesen száraz a fából kioldott csersav miatt, a bor gyümölcsösségét pedig elnyomja a hordó pörköléséből származó fahéjas, vaníliás, csokoládés aromák együttese).

 

 

Littke Grand Cuvée 2012 (0,75 l) 14%

 

Cabernet Sauvignon, Malbec, Cabernet Franc, Merlot és Syrah házasításából, barrique hordóban érlelt, az év legkiválóbb minőségű borainak válogatásából készült prémium vörösbor.

 

A zalai borrégió egyik legkiválóbb területén termelt, nemzetközi körökben is kedvelt szőlőfajták házasításából készült vörösbor. A barrique hordóban történt érlelés során kialakult bársonyos sav-tannin egyensúly, továbbá a vaníliás, fekete ribizlis, szilvás és csokoládés tónus adja meg a testes vörösbor harmóniáját és eleganciáját.

 

 

Littke Buffalo Blood 2015 (0,75 l) 13,5% (Syrah, Merlot, Cabernet Franc)

 

A mély rubinszínű, új tölgyfa hordós érleléssel készült cuvée savai bársonyosak, kellemesen strukturáltak. Fűszerességéhez a fekete ribizli, málna, szilva, áfonya, valamint csokoládé ízei, illatai párosulnak. Ezt a testes, gyümölcsös bort különösen vadhúsokhoz és grillételekhez ajánljuk.

 

 

Littke Wilton Pinot Noir (0,75 l) 13%

 

A tölgyfa hordóban érlelt Pinot Noir fűszeressége tökéletesen harmonizál az erdei málna, eper, cseresznye és csokoládé karaktereivel. Mély, rubinvörös színű vörösbor. Lekváros, gyümölcsös illat, főként piros bogyósok, eper és málna jellemzik, enyhe füstösséggel. Közepes test lágy tanninnal, élénk savakkal. Intenzív gyümölcsízekkel telt. 

 

Fácánsültekhez, kacsához, rózsaszínre sütött bárányhoz, borjúszelethez.

 

 

 

 

 

Cezar vörösborok

 

A Cezar pincészet borai minőségi, zalai oltalom alatt álló eredetmegjelölésű vörösborok. 

 

 

Cezar Syrah (0,75 l) 13,5%

 

Mély, bíborvörös színű, gyümölcsös vörösbor. Fekete bogyós gyümölcsök mellett, mint az áfonya és a szeder, ibolya és egzotikus virágok érződnek illatában és ízében. Közepesen telt tanninban, kerek savérzet és hosszú utóíz jellemzi. 

 

Kitűnő ital húsételekhez: marha- és bárányhúshoz, vadhoz, szárnyashoz.

 

 

Cezar Malbec (0,75 l) 13%

 

Közepes rubin szín, friss, piros gyümölcsös, enyhe barrikolt ízvilágú, harmonikus, de egyben izgalmas. Közepes intenzitású, friss piros gyümölcsök, mint málna, cseresznye, továbbá virágos illatjegyek, mint ibolya, amit a kis hordós érlelésből adódó dohány, étcsokoládé és vanília egészít ki.

 

Ízérzet: közepes test, közepes tanninok, friss savak, ízben visszaköszönnek a piros gyümölcsök (málna, cseresznye) és a mentol, a hordós érlelésből adódó étcsokoládé, vanília. Egyensúlyos, hosszú lecsengésű, kellemes.

 

Steakhez, vadpörköltekhez, grillezett húsokhoz, pácolt kacsa- és libasültekhez.

 

 

Cezar Cabernet Franc (0,75 l) 13,5%

 

Közepes gránát szín, fekete gyümölcsös, barrikolt ízvilág, karakteres. Fekete gyümölcsös illat, mint fekete szeder, fekete ribizli és likőrös meggy, továbbá egy kis étcsokoládé, vanília és kávé fedezhető fel benne, amit a rövid hordós érleléstől kapott. Testes, magas extrakt, kerek tanninok, egyensúlyos savérzet. Kóstoláskor ugyanúgy érezhetők a fekete gyümölcsök (fekete szeder, ribizli) és egy kis étcsokoládé, kávé, dohány a hordós érleléstől. Egyensúlyos, hosszú lecsengésű.

  

 

Cezar Cabernet Sauvignon Extraordinarii (0,75 l) 12%

 

A birtokrendszer első telepítésű és területileg meghatározó fajtája. 2001-ben történt első ültetéseket követően mára 31 hektáron dolgozunk a fajtával. A 2014-es október közepi szüretet követően a feldolgozás első fázisában nemesacél tartályban erjedt le az alapbor. Az ezt követő érlelési időszakot másod töltésű barrique hordókban töltötte a tétel. Kerek tanninokkal, bársonyos savszerkezettel és hordófűszerekkel kísért gyümölcsjegyek teszik komplexé a bort.

 

 

Cezar Merlot Extraordinarii (0,75 l) 12%

 

Mélyvörös színű, gyümölcsös ízekben gazdag bor. Illatában is, lecsengésében is az erdei gyümölcsök, főként a szeder dominál. Szép kerek savak, lágy tannin jellemzi. Aromáját kerekebbé teszi a kishordós érlelés során nyert vaníliás, csokoládés íz, mely jól kiegészíti a gyümölcsös jegyeket.

 

Bárányból készült ételekhez, vízi szárnyasokból készített ételekhez, halászléhez, gombás ételekhez, kemény sajtokhoz.

 

 

Cezar Cabernet Sauvignon Grand Selection (0,75 l) 14%

 

A Grand Selection sorozat a pincészet kettő zászlóshajóját hivatott bemutatni. A Merlot és Cabernet Sauvignon fajták magasiskolája. A tételek évjáratszelektáltak és érési idejüket követően hordóválogatás révén kerülnek palackba a tételek. A 2008-as hosszú és meleg nyárból kiváló alkohol- és savszerkezet állt a Cabernet hosszabb érlelésének a szolgálatába. Ezen tételben a hordófűszerek mellett a palackérlelésből származó tercieraromák is szépen visszaköszönnek.

 

 

Cezar Merlot Grand Selection (0,75 l) 14%

 

Mélyrubin szín, piros gyümölcsös, barrikolt ízvilág, érlelt karakteres vörösbor. Szép testű, gyümölcsös aromájú bor, amelyben piros bogyós gyümölcsöket, szilvát és csokoládét lehet felfedezni. Kellemes fűszeres utóíz és lágy tanninok jellemzik.

 

Csendes baráti beszélgetések bora. Kellemes kísérője angolos húsoknak, pörkölteknek, pácolt grillhúsoknak, füstölt sajtoknak.

 

 

Hírek

összes hír

Időpontfoglalás

Kérjük, adja meg nevét és e-mail-címét, valamint válasszon időpontot!