Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Rendben
preloader background
preloader hu preloader en

A 2018-as Zsolnay Fényfesztiválon a Fény Útja egyik állomása lesz a Littke Palace, ahol Bordos László: Spidron Mappint 2.0 installációja lesz látható a konferenciateremben!

 

A Spidron egy speciális geometrikus rendszer, amelyet Erdély Dániel formatervező talált fel. Az eredetileg 1979-ben, Rubik Ernő formatan órájára elkészített konstrukció változatain ma már egy nemzetközi kutatócsoport dolgozik Erdély Dániel vezetésével.

 

Bordos László Zsolt 7 perces sztereó 3D objekt mapping installációja a Spidront mint inspiráló formát használja. A geometrikus alakzat vizuális lehetőségeit ragadja meg tárgyvetítés segítségével. A virtuális 3D animáció visszavetítése a valódi 3D-s térre, és a kettő kombinációjából adódó játék a néző számára újszerű, sokszor meglepő, meghökkentő vizuális élményt nyújt.

 

Bordos László szerint: 

 

"A néző nem tudja a megszokott módszereivel értelmezni a látottakat, az érzékei cserben hagyják. A vetítés kizökkenti a nézőt a megszokott érzékelési és észlelési sémáiból, új értelmezési folyamatra készteti! Meggyőződésem, hogy a tárgy- és épületvetítés túlmutat a technikai kuriózum kategóriáján. Egy olyan új vizuális nyelvről van szó, amely képes megszólítani a ma emberét!"

 

Bővebb információ: Zsolnay Fényfesztivál - A Fény Útja

 

 

  • Spidron rendszer: Erdély Dániel
  • Zene: Darko Kolar aka DEKODE
  • Technikai partner: Christie Digital
  • Együttműködő partner: Littke Palace Látogatóközpont, Guideinfo idegenvezetői
  • Figyelem: Az erős fény- és hanghatások miatt az arra érzékeny látogatóknak, epilepsziás betegeknek nem ajánljuk! 6 éves kor alatti gyerekeknek a sztereo szemüveg használata tilos.
  • Karszalaggal látogatható!
  • Nyitva: csütörtök: 21.30–01.00, péntek, szombat: 10.00–01.00, vasárnap: 10.00–00.00

 

 

UPDATE

 

"Bordos László Zsolt Spidron 2.0 című alkotása az eredetileg meghirdetett helyszínen, a Littke Palace Látogatóközpont pincerendszerében technikai okok miatt nem tud megvalósulni. A Fény Útjának egyik leglátványosabb produkciója így sem marad el, ugyanazon a helyszínen, a Látogatóközpont dísztermében tekinthető meg. Szíves megértésüket köszönjük. ZsÖK NKft.”

Hírek

összes hír

Időpontfoglalás

Kérjük, adja meg nevét és e-mail-címét, valamint válasszon időpontot!